Delft

Residential
650 M²
Delft, Nederland

Deze monumentale boerderij is grofweg in te delen in 3 volumes; het schuurgedeelte, de paardenstal en het voorhuis. Deze ruimtes worden met elkaar verbonden door een grote robuuste hal waarin de meeste historische waarden zichtbaar zijn. Dit project is een hele mooie combinatie van oud en nieuw dat harmonisch met elkaar wordt verbonden.

De oude paardenstal wordt volledig benut als keuken. Het keukeneiland is het pronkstuk van de ruimte. De ladefronten worden gecoat met vero metal en het werkblad is een ingetogen stuk marmer. Door het eiland aan de uiteinden af te ronden krijgt het een vriendelijke uitstraling waar je hoog kan zitten maar ook een leuk klein zitje kan maken. 

De woonkamer wordt in de lengte verdeeld door een roomdivider, zo wordt het uitzicht naar de achterzijde behouden. Met dit element creeëren we een mooie semi afscheiding tussen het eetgedeelte en 'relax' gedeelte. De roomdivider zit boordevol functionele elementen zoals een haard, verborgen tv, nisjes en een werkplekje. Zo heeft de ruimte verder niet veel vast meubilair nodig. 

ARCHITECT

Bikker BV

 

INTERIEURARCHITECT

Marieke de Jong


INTERIEUR MAATWERK 

van Venrooij interieurbouw