" Simplicity is the ultimate sophistication  "

 

Marieke de Jong is afgestudeerd interieurarchitecte aan de Universiteit van Hasselt. Dit was een goede basis om in 2016 haar eigen ontwerpstudio op te starten. Sinsdien heeft ze haar visie geprojecteerd op zowel residentiële projecten als bedrijfsgebouwen waarin interieur en architectuur samenkomen.

 

Interieurarchitectuur krijgt vanzelf vorm met uitgangspunten als context, zichtlijnen en routing, oftewel de universele waarden bij een start van een project. Het ontwerp krijgt een ziel door de wensen en manier van leven van de klant waardoor elk project weer een uniek resultaat wordt.

 

" Eenvoud is de meest ultieme verfijning " is één van haar drijfveren achter elk ontwerp dat zich kenmerkt door; balans, licht, symmetrie, openheid, herhaling en detail. Het spanningsveld wordt eerder gezocht in de diversiteit van materialen en niet zozeer in veel kleurgebruik, waardoor het zijn kracht behoudt.

 

Een goed ontwerp is volgens Marieke als een gebouw niet onnodig hoeft worden gedecoreerd. Wanneer de vaste onderdelen de juiste vorm, kleur en materiaal krijgen, wordt er al voor een groot deel de zintuigen geprikkeld. Met deze manier van vormgeven waarin architectuur en interieur naadloos in elkaar overlopen worden de vierkante meters en zelfs centimeters optimaal benut. Deze slimme basis is een tijdloze en en dus duurzame investering.