Projecten

Interieur

Nieuwbouw boerderij, Gilze

Een totaalontwerp van een woonboerderij. De opdracht was met name de volledige boerderij in 3d inzichtelijk brengen. Hoe ziet dit qua vorm, materiaal, kleur en sfeer uit. Maar ook elektra en verlichting was hier een belangrijk punt van aandacht. Het ontwerp van haarden, keukens, zithoeken heeft heel veel invloed op het elektra en verlichtingsplan. Deze plannen kunnen als leidraad dienen voor de bouw en neemt twijfel weg.

 

Ontwerp haard I De uitdaging was om van de haard een eyecatcher te maken. Een smalle wand moest in mijn ogen verbreed worden richting de vide om meer body te krijgen. De haard staat nu centraal in de ruimte waardoor hij verschillende hoeken van de ruimten bij elkaar betrekt, tevens ook dient als room divider. De hoogte van de haard loopt optisch door in een zwarte strook. Hier zitten opbergmogelijkheden in voor bv. apparatuur voor de tv. Daarboven is de tv in een nis verwerkt.

 

Ontwerp trap I Er zijn verschillende opties ingetekend voor de trap in de woonkamer. Een variant is strak en modern maar door de stalen leuning maakt het stoer. In de andere variant is de trap robuuster ingetekend met een stalen frame en stijlen, ingelegd met hout. Dit geeft meer een echte boerderij sfeer, maar ook meer openheid.

 

Ontwerp hal I De hal heeft een open karakter gekregen doordat de treden van de trap uitwaaieren in de ruimte. Door een muur weg te halen, is de trap meer zichtbaar, en zo een echt interieur element geworden.

 

Ontwerp keuken I Hier hebben we gezocht naar de ideale verhouding tussen hout, steen en kleur. De balans van het lijnenspel in de keuken geeft rust.

 

Ontwerp slaapkamer I Het is belangrijk bij een ontwerp van een slaapkamer, waar je het bed gaat plaatsen. Zo kun je al precies rekening houden met leeslampjes, elektra op juiste hoogte en vormgeving van de nachtkastjes. Dit geeft later geen ergenis aan bedradingen die los liggen.

 

Ontwerp details I Het voordeel van heel veel zaken duidelijk inzichtelijk te hebben in een vroeg stadium van het bouwproces, zorgt later voor een hoog afwerkingsniveau. Bv. het wegstucen van gordijnrails, of blinde scharnieren in deuren.

 

Status I In ontwikkeling